Terug naar overzicht

Collectie FW 18|19: dit zijn onze 5 lievelingen

21 Aug 2018

De gloednieuwe Joshi Eyewear Collectie FW 18|19 ligt te popelen om het daglicht te zien. Ook wij kunnen niet wachten om al dit moois met jou te delen. Ontdek hier onze 5 Joshi lievelingsbrillen.

 

Dit najaar en komende winter is metaal helemáál niet meer weg te denken. Soms nog in combinatie met acetaat, maar veelvuldig gaat metaal voluit. Wij hebben tijdens het creatieproces van onze nieuwe collectie niet alleen stilgestaan bij de looks, de brillen moeten voor ons ook qua draagcomfort vooruitstrevend zijn. Het resultaat? Een selectie van dertig prachtige nieuwe monturen. En zoals altijd zijn er een paar die ons hart sneller laten kloppen. Kijk je mee naar onze vijf lievelingsbrillen?

 

1. JOSHI 7824 - #nietinhokjesdenken

Hij is niet ovaal en hij is niet rond. De Joshi 7824 laat zich niet zo makkelijk in een hokje plaatsen. Het is gewoon een lekkere eigenwijze bril, gemaakt van bèta titanium. 

Hij kent subtiele details, zoals het iconisch gevormde hoekstuk met een fijnzinnig geciseleerd randje, het ingelegde zilveren decorstuk in de veertip, de retro metalen neuspads en last but not least de extra fijne neusbrug die geraffineerd is vastgezet aan de binnenkant van het front.

Vrouwen zijn dol op hem. Het geeft hen die typische boyfriend look. Maar ook mannen maken met deze bril een fashion statement. We zeiden het al: de Joshi 7824 doet niet aan ‘hokjesdenken’.

 

Joshi 7824-4

 

Joshi 7824-4

 

Joshi 7824-2

 

2. JOSHI 7816 – #hoekig

Naast fijne, ronde (metalen) brillen - al dan niet met een extra neusbrug - zijn ook de meer vierkante vormen in opmars.

Joshi 7816 is uitgevoerd in titanium en voelt daardoor licht en comfortabel aan. Wij kozen voor de retrokleuren matzwart, matblauw met een vleugje zilver, havanna en onze all time favorite matgoud. 

Het Joshi brandlogo is op een delicate manier in folie ingelegd in de oortip. 

De tussenmaat 46-22 suggereert dat de bril bedoeld is voor smalle koppies. Maar kijk eens hoe mooi hij ons model staat… ☺

 

Joshi 7816-2

 

Joshi 7816-2

 

3. JOSHI 7887 – #dun-dunner-dunst

Ook in 2018 zijn de jaren ’50 en ’60 nog steeds een bron van inspiratie voor brilontwerpers. De retro ronde bril is een blijver, maar nu uitgevoerd in dunrandig metaal, waarbij het lijkt alsof er een wedstrijd is uitgeschreven onder brildesigners wie deze het dunst kan uitvoeren. De Joshi 7887 is hier een mooi voorbeeld van. Behalve dat dit montuur bijzonder aangenaam op de neus zit, heeft hij een chique uitstraling. 

Wij lieten dit model in twee verschillende poedertinten maken: oudroze gecombineerd met goud en pastelblauw met goud rosé. De zachte kleuren geven het sterke, maar elegante metalen montuur een flinke dosis frisheid en lichtheid.

Als derde kleur kozen wij glanzend goud voor het front met zwart als accentkleur; een tijdloze topcombinatie. Maar wijzelf worden heel erg blij van de bijna ondefinieerbare geel-groene kleur, gecombineerd met zilver. Kijk zelf maar…

 

Joshi 7887-2

Joshi 7887-4

 

4. JOSHI 7815 – #onze-artistiekeling

Net zoals zijn broertje - de Joshi 7816 - is model 7815 met maat 47-22 weliswaar niet echt groot te noemen, maar hij is ook niet bepaald op zijn mondje gevallen… 

De bijna ovaalvormige bril is gemaakt van titanium. Hij is er in vier bedekte kleuren; zwart, donkerhavanna, lichthavanna en matblauw. It’s up to you!

Elke uitvoering heeft een bijpassende subtiel gekleurde windsor inside rand. En heb je de geraffineerd gevormde oortips al eens bekeken? Meer comfort vind je niet!

 

Joshi 7815-2

 

5. JOSHI 7894 – #opposites-attract

Op kantoor werden wij op slag verliefd toen de jongste telg uit de Joshi-familie werd uitgepakt. Dat tegenpolen elkaar aantrekken én ook heel goed samengaan bewijst model 7894.

Het front in (semi) transparante kleuren staat in mooi contrast met het neusje en de veren, uitgevoerd in stainless steel. De metalen onderdelen zijn op een bijna sierlijke manier met elkaar verbonden zonder pronkerig te zijn.

Tja, en toen moesten we kleur bekennen. Het 100% transparante front is er in de combinatie met geelgoud en matzilver. Heel trendy! De twee andere semi-transparante kleuren bruin en blauw ademen een meer klassieke sfeer uit. #helpikkannietkiezen

 

Joshi 7894-6 en 7846-7

 

Joshi 7894-8 en 7894-9

 

Dit zijn onze vijf favorieten. Welke bril(len) kun jij niet weerstaan?

Kijk in onze collectie en laat ons weten waar jouw oog op is gevallen. Of breng ons een bezoek tijdens de Hall of Frames op 9 en 10 september a.s. in Nijkerk en vertel het ons persoonlijk. Je vindt ons in stand #27.

Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken in jouw winkel. Neem gerust contact met ons op, dan plannen we samen een datum. Tot gauw!

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs