Terug naar overzicht

De belangrijkste nieuwe brillentrends voor 2019

16 Jan 2019

Yes, het is weer tijd om nieuwe brillen in te kopen. Dus wil jij natuurlijk weten wat de nieuwe trends zijn voor dit jaar. Je ontdekt ze nu in deze inspiratieblog.

 

Help! Een nieuw seizoen, wat moet ik inkopen?

Het nieuwe inkoopseizoen is van start gegaan en nu vraag jij je als brilleninkoper natuurlijk af wat de nieuwe trends zijn. Als je mijn blogs volgt, weet je inmiddels dat je moet inzetten op verfijning. En ook dat je metalen monturen hoog op je inkoop(verlang)lijst moet zetten.

What else?

 

De belangrijkste brillentrends in 2019

Wij spotten oversized iconische pilotenvormen.

Wist je trouwens dat deze bril oorspronkelijk is uitgevonden voor mannen?

De geschiedenis van de pilotenbril gaat terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Dankzij de technische vooruitgang konden vliegtuigen in die tijd steeds hoger vliegen. Daardoor kregen de piloten last van de zonnestralen. Bausch & Lomb, een bedrijf gespecialiseerd in medische apparatuur, ontwikkelde speciaal voor piloten van het Amerikaanse leger een zonnebril, die ze Ray-Ban noemde. Maar ik dwaal af. Anyway, best grappig en ongewoon dat een fashion-trend nu eens niet bij de vrouwen ontstond, maar bij mannen.

De ‘piloot’ is een tijdje uit het modebeeld verdwenen, maar zoals een echte klassieker betaamt, duikt hij van tijd tot tijd vanzelf weer op. Nu wordt hij niet meer alleen door mannen gedragen, maar ook door de ladies. En dan mag ‘ie best een maatje groter zijn; lekker stoer.

 

Heel voorzichtig zien we verder de fijne en meer hoekige brillen van metaal opduiken bij trendsetters. Ook de hexagoon vorm (eigenlijk een combinatie van rond met vierkant) uit de jaren 70 doet weer haar intrede.

 

Ronde brillen zijn een blijvertje, maar vaak met een knipoog naar de pilotenstijl. Zo zijn heel wat ronde brillen afgewerkt met een dubbele neusbrug.

 

Qua kleuren leg je het beste de focus op metallic-tinten, zoals goud, rosé goud, gun of brons en diverse groenvarianten.
De warme koperkleur voert in bijna elk model de boventoon. We zien deze gouden rosé kleur vaak in combinatie met een contrastkleur (color blocking) of als verlooptint (dégradé), maar niet zelden speelt rosé goud een solovoorstelling.

 

Interieur-inspiratie

Voor het maken van onze Joshi collectie laat ik me niet alleen inspireren door de modebranche. Ik volg ook altijd met veel plezier en passie het laatste interieurnieuws. Zo experimenteer ik zelf regelmatig met een nieuwe kleur op de muren bij ons thuis.

Toen ik vorig jaar op zoek ging naar een hippe tint voor onze woonkamer werd ik geïnspireerd door de nieuwe verfkleur Spiced Honey. Het is een warme amberkleurige tint die prachtig combineert met bijvoorbeeld rijke naturellen en rozetinten, diep burgundy en donkerblauwe nuances zoals petrol. Kijk dit is wat ik bedoel:
 

 


Het kleurorakel Pantone spreekt

En dan is er natuurlijk nog het toonaangevende Pantone Color Institute, dat ik op de voet volg. Een clubje van zo’n 10 mensen, die het hele jaar door de wereld rondreizen met maar één doel: nieuwe trends spotten. Deze experts kijken onder meer naar films, social media, kunst en populaire reisbestemmingen. En na heel wat research wordt de trendkleur voor het komend jaar bepaald.

 

Trendkleur van 2019: Living Coral, mix & match

Terwijl we afgelopen jaar massaal voor de mysterieuze kleur Ultra Violet gingen, heeft Pantone Living Coral uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2019.

Het is een levendige kleur met een warme gouden ondertoon. Deze koraaltint varieert van helder tot meer gedempt en van heel licht, bijna een pasteltint, tot medium. De kleur kan soms zelfs meer naar roze of oranje neigen.

Het lijkt in eerste instantie een lastig te combineren kleur, maar hij past perfect bij neutrale tinten, zoals olijfgroen, taupe en lichtgrijs. Maar ook met analoge kleuren als roze en geel matcht hij bijzonder goed. Zeker ook mooi in combinatie met complementaire kleuren als petrol. En je raadt het al, deze kleur staat ook prachtig bij ‘mijn’ spiced honey.

 

Kom alvast in de Living Coral colour mood

Om je alvast in de kleuren-mood van Living Coral te brengen, heb ik wat mode- en sfeerbeelden voor je verzameld. Want we weten als geen ander: een beeld meer zegt dan duizend woorden. 


 

Ik zal je niet verder vermoeien met de theorie achter de totstandkoming van de kleur van het jaar 2019, maar ik kan je wel al laten zien hoe wij deze koraalrode kleur hebben toegepast in onze Joshi Eyewear collectie 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi verkoopargument

Zoals je ziet, is Living Coral een natuurlijke kleur, waarmee je veel combinaties kunt maken. En daar houden wij van, want dat betekent ook eindeloos variëren voor jouw klant. En dat is wel zo’n fijn verkoopargument.

 

Ja, ik wil

Denk je nu: “Ja, ik wil die koraalrode brillen met eigen ogen zien.” Neem dan gerust contact met ons op. Dan plannen we samen een bezoek in jouw winkel.

Of je komt naar de Hall of Frames op 3 en 4 februari a.s. Je vindt ons daar in stand 27. En dan kun je meteen onze complete nieuwe Joshi voorjaarscollectie bewonderen. :-)

 

Hoe dan ook, hopelijk tot snel.

P.S. Volg je ons al op Facebook & Instagram? Daar worden wij blij van. ;-)

 

 

 

Inspiratiebeeld gevonden via:

Western Youths

A creative mess 

Huisje aan de haven 

Glamradar 

Ferreire de Sá 

NSMBL 

Sf Girl 

Misiwe 

SOODECO 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs