Terug naar overzicht

Deze 4 trendkleuren mogen niet ontbreken in jouw collectie

09 May 2019

In deze nieuwe inspiratieblog ontdek je alles over de actuele brillentrendkleuren. Wij zetten de belangrijkste vier in de schijnwerpers. Lees en kijk je mee?

 

LIFE IS A BOX OF COLOURS

 

Ben je op zoek naar het antwoord op de vraag waar jij als zelfstandige optiekondernemer op dit moment op moet letten bij het samenstellen van een hippe en gevarieerde brillencollectie?

Al 20 jaar lang houden wij de brillentrends scherp in het vizier. Met andere woorden: wij zijn goed ingewijd in brillenland. Dus maak gebruik van onze expertise en laat ons jou helpen.

 

De afgelopen maand vertelden wij je al waar je dit brillenseizoen op moet focussen wat betreft de vormen en materialen. Nu is het tijd om kleur te bekennen.


1. Rosé goud


Je kunt er echt niet meer omheen tenzij je als brilleninkoper onder een steen hebt gelegen… ;-) Met stip op één staat rosé goud. Dit is dé modekleur van dit moment. Van smartphones tot kleding en van woonaccessoires tot sieraden, rosé is hip!

Als je op zoek bent naar een fris alternatief voor de traditionele goud- en zilvertinten, is rosé goud de oplossing.


Niet alleen voor vrouwen
Het zal je misschien verbazen, maar rosé goud is ook een geweldige kleur voor mannen. De warme kleur zorgt voor een unieke twist in combinatie met bijvoorbeeld zwart.

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk eens naar je telefoon. De twee bekendste smartphonemerken maken al geruime tijd telefoons in rosé goud.

 

2. Goud


Goudtonen voeren dit seizoen de boventoon. Met een bril in full colour gold sla je de plank nooit mis. Zowel in shiny als in matgoud. Het kan allebei.


Spannender wordt het wanneer je kiest voor goud met een duotoon. Denk aan kleuren als rood, roze, (baby)blauw, zand, ivoor en wit. Wit? Ja, WIT! Stel je een mooi dunrandig metalen front voor in warm goud met slanke veren en een subtiel neusje in wit of ivory. Echt prachtig.

Goud moet dus gewoon in je winkel liggen.

 

3. Kleur van het jaar 2019: Living Coral


Voor het maken van onze Joshi Eyewear Collectie laten we ons niet alleen inspireren door de mode- en interieurbranche. We volgen ook het Pantone Color Institute. Zij hebben de kleur Living Coral uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019.


Het is een levendige kleur met een warme gouden ondertoon. Deze koraaltint varieert van helder tot meer gedempt en van heel licht - bijna een pasteltint - tot medium. De kleur neigt soms zelfs naar roze of oranje.

Het lijkt in eerste instantie een lastig te combineren kleur, maar hij past perfect bij neutrale tinten, zoals saligroen, taupe en lichtgrijs. Maar ook met analoge kleuren als roze en heldergeel matcht deze kleur bijzonder goed. 

Wij hebben verschillende Joshi monturen waarbij we ons hebben laten inspireren door deze trendkleur.

 

4. Natuurlijke nuances


Omdat we niet allemaal de mode op de voet volgen, is het fijn om te zien dat natuurlijke tinten ook hoog scoren. Dit resulteert over het algemeen in neutrale tinten. Graniet, caramel, navy en kaki sieren veel brillen in 2019.


Maar last but certainly not least: we zagen het afgelopen Amsterdam Fashion Week al, stoffen worden dunner en doorschijnender. Deze look gaat het straatbeeld veroveren en deze fashion trend vertaalt zich ook in de brillenmode. In heel veel brillencollecties zien we volop transparante en semi-transparante kleuren. Dus ook bij Joshi Eyewear.

 

Zelf zien?

De afgelopen weken hebben wij je getrakteerd op drie inspiratieblogs over actuele trends in vormen, materialen en kleuren van brillen. We hopen dat wij je op weg hebben kunnen helpen met onze tips en dat je nu nog meer plezier beleeft aan het inkopen van mooie nieuwe monturen.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe wij de trends van 2019 hebben vertaald in de monturen van Joshi Eyewear? Je vindt onze actuele collectie natuurlijk op onze website, maar met eigen ogen zien is veel leuker, toch?

Bel of mail ons gerust, dan plannen we een afspraak in jouw winkel of je kiest ervoor om dit in onze showroom te doen. Vinden wij ook heel gezellig. ☺

 

P.S. Ook op Facebook & Instagram zie je dat wij de slogan LIFE IS A BOX OF COLOURS uitdragen.

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs