Terug naar overzicht

Dit zijn dé TREND MATERIALS van 2019

18 Apr 2019

In deze nieuwe inspiratieblog ontdek je alles over de actuele trend-materialen. Wij hebben de belangrijkste 3 voor je op een rij gezet.

 

Wij willen jou helpen met onze kennis. Want jij vraagt je vast weleens af: “Jeetje, de brillenmode gaat zo snel. Hoe weet ik nou of ik goed zit bij wat ik inkoop? Waar moet ik dit seizoen op letten wat betreft vorm, materiaal en kleur?”

 

Anders gezegd: waar moet jij als zelfstandige optiekondernemer op dit moment op letten bij het samenstellen van een hippe en gevarieerde brillencollectie?

 

Al 20 jaar lang volgen wij de brillentrends op de voet. Wij mogen onszelf dus best wel experts noemen. Maak gebruik van onze ervaring; wij kennen de do’s en de dont’s. Oh ja, echt wel. Ook wij hebben onze brillenneus weleens gestoten...

  

Twee weken geleden vertelden wij je al waar je op moet focussen wat betreft de vormen van dit seizoen. In deze nieuwe inspiratieblog vatten we de actuele trend-materialen voor je samen.

 

De drie belangrijkste trend-materialen op een rij:

 

1. Stainless steel

 

Het was te verwachten... Na vele jaren waarin acetaat domineerde, is het nu - eindelijk - de beurt aan metaal. En hoe. Metal rules!

Wij vertelden je in onze vorige blog al dat oversized brillen de toon zetten als het om de vorm gaat. De bril is dus duidelijk aanwezig op het gezicht van de brildrager.

Als contrast hierop zien we dit seizoen het fenomeen less is more wat materiaalkeuze betreft.
Minimalisme speelt de boventoon.

Deze trend zette vorig jaar al in. De veren van de bril werden vanaf toen langzaamaan smaller en verfijnder. Brildesigners van nu kiezen voor een dunrandig front en slanke veren.

 

2. Titanium

 

Tegenwoordig zijn titanium monturen lang niet meer voorbehouden aan de befaamde en vaak dure modemerken. Ook de relatief onbekende, vaak prijsgunstigere merken maken dit seizoen gebruik van dit premium materiaal dat zacht en buigzaam is en licht in gewicht.

Het materiaal is anti-allergeen. Maar let op: de laag waarmee het montuur is gekleurd, is dit meestal niet. Dit kan voor de gevoelige brildrager voor huidirritatie zorgen.

 

3. Acetaat

 

Er zullen altijd liefhebbers van kunststof brillen blijven. Echter ook bij de toepassing van dit materiaal geldt nu het codewoord verfijning.

Om aan die wens te voldoen, maakt de brillenindustrie gebruik van high density acetaat. Kunststofproducenten dagen zichzelf uit om een zo dun mogelijke acetaatplaat te maken, die voldoende sterk is.

Om verder tegemoet te komen aan de subtiele modetrend worden acetaatbrillen voorzien van metalen veren (vaak van titanium) en dikwijls ook van neuspads.

 

Keep in mind: verfijning & oversized

Dit zijn de 3 belangrijkste tips voor jouw materiaalkeuze tijdens het inkopen van je brillencollectie.
Zoals eerder al gezegd, houd verder steeds deze twee twee key-words in gedachten: verfijning & oversized.

Wat moet je verder weten om tot een eigentijdse en veelzijdige brillencollectie te komen?

In onze volgende blog verklappen we je meer, zodat jouw brillencollectie straks helemaal on trend is. We keep you posted!

 

Met eigen ogen zien?

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van mijn inspiratieblog?
Wil je liefst met eigen ogen zien hoe wij de trends van 2019 hebben vertaald in onze eigen Joshi collectie?

Bel of mail ons gerust, dan plannen we een date bij jou in de winkel of, als je dat leuk(er) vindt, in onze showroom. Als je kiest voor dat laatste, ben je in ieder geval verzekerd van een overheerlijk stuk Limburgse vlaai. ;-)

 

P.S. Op Facebook & Instagram herken je onze passie voor brillen. Volg ons, want zo blijf je op de hoogte van de laatste brillentrends en verlekkeren wij je met mooie plaatjes en pakkende teksten.

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs