Terug naar overzicht

Dit zijn de trends en kleuren voor het nieuwe brillenseizoen

14 Sep 2022

​Brillenfreaks opgelet! We hebben speciaal voor jou de trends voor HW 2022/2023 op een rijtje gezet. Het komende seizoen heeft heel wat voor je in petto!

Zo zien we veel transparantie, is kleur weer terug van weggeweest en zien we een variëteit aan vormen. Lees snel verder, want dan weet jij als eerste wat de brillentrends voor het nieuwe seizoen zijn.

 

Trend 1: 70s Retro
met een moderne twist

Warme kleuren en vrolijke patronen, de 70s retro trend maakt een comeback. Niet alleen in de mode- en woonindustrie, maar ook in brillenland.

Ik krijg bij het woord 70s spontaan een flashback naar geometrisch behang, macramé en bruine schrootjes plafonds. Weet jij het ook nog?

Waar deze trend vroeger draaide om de kleur oranje, kiezen we nu voor een afgezwakte oranje tint en alle kleurvarianten die daarvan zijn afgeleid.

J8084


J8018


J8061


De geometrische vormen vertalen zich in de brillenmode onder andere door het veelvuldig gebruik van de hexagonvorm. Een tijd geleden zagen we dit patroon al opduiken en eerlijk gezegd dacht ik niet dat deze trend zou doorzetten, maar niets is minder waar. En gelukkig maar, want het maakt de nieuwe brillencollecties buitengewoon boeiend.

 

J8046

 


J8081


J8017
 

Trend 2: Urban 90s

De tijd van Nintendo, felle (neon)kleuren en de Nokia telefoon. Technologische ontwikkelingen gingen razendsnel in de jaren 90. 

Deze trend vertalen wij door het gebruik van opvallendere kleuren.  

J8016


J8034


J8009

 J8036


En we zien meer traditionele vertrouwde vormen. Back to the good old times. 

J7981


J8061

 

Trend 3: Zacht en aaibaar

Transparante zachte kleuren en (oog)strelende materialen. Wij zijn er dol op!

Tuurlijk, een bril is niet aaibaar, maar kan wel een bepaalde zachtheid uitstralen. Dat wordt met name zichtbaar door het gebruik van doorschijnend acetaat. Vaak in gedempte kleurtonen en nude tinten. 
 

J8017

 

En heus niet alleen voor de dames; ook in de herencollecties zie je deze tendens. Te gek!

J8034

 

Trend 4: Wabi Sabi

Wabi wat? Ja, we snappen dat je bij deze kreet niet gelijk denkt aan een nieuwe brillentrend. Het is een Japanse levensfilosofie. En als Japanners ergens bedreven in zijn, is het om eenvoud en rust tot kunst te verheffen. Deze levensfilosofie vertaalt zich in ‘less is more’.

Ook wat betreft deze trend kunnen we je bedienen binnen de Joshi Eyewear Collectie. Kijk maar eens goed naar model Joshi 8012. Volledig gemaakt van titanium. En wat vooral in het oog springt, is het onopvallende zadelbrugneusje. Een genot om te dragen.

J8012


Een soortgelijke bril, waar pure eenvoud en vakmanschap vanaf straalt, is model Joshi 8011.

 

J8011

 

Trend 5: Duurzaam

De letterlijke vertaling van duurzaam is geschikt om langer te duren.

Er zijn heel wat onderdelen van ons leven waarin we kunnen kiezen naar manieren om het beter te doen voor onszelf en voor de volgende generaties. 

Op veel fronten in je leven kun je ervoor kiezen om iets beter te doen. Beter voor jezelf. Beter voor de wereld. En vooral beter voor de volgende generaties. Bijvoorbeeld door bewust te kiezen voor duurzaamheid. Dat wil ook zeggen dat je bewust nadenkt over de aanschaf van je kleding en de accessoires die daar bij horen. Dat geldt dus ook voor het (in)kopen van een bril.


Materiaal

De ontwikkelingen rondom materiaalkeuzes die ervoor zorgen dat brillen duurzamer worden zijn groot. Te denken valt aan het gebruik van Bio degradable acetaat.

J7990

 

En (beta)titanium.

J8086


J8085

 

 

Tijdloos

Naast oog voor de nieuwste technieken en materialen vind je bij ons veelal tijdloze designs die de tand des tijds doorstaan en daardoor langer draagbaar zijn. Langer waarschijnlijk dan die überhippe bril die je als consument misschien sneller beu bent.

J8084

 

Verpakking

Wij ontkomen er niet aan om onze monturen te laten verpakken in plastic zakjes. Ze moeten nou eenmaal veilig en ‘licht’ bij ons aankomen en dat geldt ook voor de reis van ons magazijn naar jouw winkel. We hebben ons hard gemaakt voor recyclebaar plastic. Elke stap is er één!

Als jij kiest voor onze Joshi Collectie, kiezen we samen voor een duurzamere toekomst.

 

Trend 6: Zwart en groen

Twee opvallende kleuren springen er dit najaar uit. Groen en zwart.

Misschien dat we - toevallig of niet - al aangevoeld hebben dat groen dé trendkleur gaat worden, want er zitten heel wat mooie groene brillenbeauties in onze nieuwe Joshi Collectie. We laten je er hieronder alvast een paar zien.

J8061

 

J8017

 

En zwart. Maar dan wel de chique, matte uitvoering.

J8083

 

J8084

 

Welke trend is jouw favoriet? 

Na het lezen van deze blog zit je natuurlijk boordevol inspiratie en wil je het liefst gelijk die nieuwe brillentrends met eigen ogen zien. Kijk dan zeker even in onze collectie en zie hoe wij deze trends hebben vertaald.

Wil je liever real life inspiratie opdoen? Neem dan contact met ons op en laat je persoonlijk door ons adviseren in jouw winkel.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blogpost? Stel ze via het contactformulier of direct aan mij via WhatsApp (het icoontje vind je rechtsonder op de website). 

Want jullie zijn mijn inspiratiebron!

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs