Terug naar overzicht

Groot, groter, groots(t): 2 nieuwe stoere mannenbrillen

06 Oct 2020

Wij begroeten weer een nieuw duo in de Joshi Eyewear Collectie: twee stoere mannenbrillen. Groot, trendy en niet ál te klassiek. Je ontmoet ze in onze nieuwe blog.

 

Er wandelt vast wel eens een klant je winkel binnen waarvan je denkt: “Zo, 'dat' is een groot hoofd. Heb ik daar wel een geschikte bril voor?” En áls je dan al een groter exemplaar hebt liggen, is dat dan wel eigentijds genoeg? Of is het er eentje uit de oude doos?
 

Grote mannenbrillen

Als groothandel en producent van brilmonturen krijgen wij regelmatig de vraag of we ook grote mannenbrillen in de collectie hebben. Ja dus!

Bij het samenstellen van ons assortiment gaan wij ieder jaar voor jullie op zoek naar een aantal forsere monturen voor mannen met grote hoofden. Een belangrijke voorwaarde is dat de brillen trendy moeten zijn en niet ál te klassiek.
 

Missie geslaagd

Ook dit seizoen zijn wij weer met veel plezier aan de slag gegaan met jullie opdracht. En ook deze keer is onze missie geslaagd. De Joshi Eyewear collectie is twee stoere mannenbrillen rijker. We stellen ze hieronder graag aan je voor.

 

1. JOSHI 7967
 

 

De eerste bril die op de tekentafel verscheen, heeft een rechthoekige vorm met een geraffineerde dubbele neusbrug. De hoeken zijn afgerond en dat geeft de bril – ondanks zijn grootte - een speelse uitstraling.

 

 

Na beoordeling van de werktekening en het sample, besloten we de schijfmaat 1 mm groter te maken en de neus 1 mm kleiner. Uiteindelijk ontstond er een perfecte herenbril in maat 61-15 met een veerlengte van 145.
 

 

De vier matte monotone kleuren zijn sober en makkelijk verkoopbaar: zwart, bruin, goud en donkergun.
 




 

2. JOSHI 7968 

 

Nummer twee werd een slag kleiner in maat 56-16. Het design van de bovenbalk pasten we iets aan ten opzichte van model 7967, waardoor we meer vrijheid hadden bij het samenstellen van de kleuren.

 

 

Voor een optimale pasvorm pasten we uiteindelijk ook de schijf- en neusmaat van deze bril aan. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren.

Kleurnummer 1: matzwart met het front van de bovenbalk in zilver.

De tweede kleur werd matbruin, gecombineerd met een splash goud.

Voor kleurnummer drie kozen we kobaltblauw in combinatie met een zilveren balk.

Nummer vier sluit de rij in brushed uni donkerblauw.
 




 

Materiaalkeuze: stainless steel

We kozen voor een praktisch en sterk materiaal: stainless steel. En ondanks het feit dat de twee monturen fors zijn, wegen beide brillen niet meer dan 12 gram!

In combinatie met de rubberen oortips en siliconen neuspads bieden beide herenmonturen een fijn draagcomfort.

 

Ion Plating procedé

De kleurlaag van deze robuuste mannenbrillen wordt in vacuüm opgedampt. Deze manier van kleuren is één van de meest geavanceerde oppervlakte kleurtechnieken. Maar belangrijker om te vermelden is dat dit procedé een uitzonderlijk duurzaam resultaat geeft.

 

Bestellen?

Wil jij jouw collectie aanvullen met deze stoere herenmonturen met een adviesverkoopprijs van 149 euro? Dat is zo geregeld via onze Joshi-webshop. Maar bellen mag natuurlijk ook. 

 

 

Alle monturen zijn op voorraad en vanuit ons eigen magazijn direct leverbaar. Je bent dus verzekerd van een snelle levering. Vandaag voor 17.00 uur besteld, morgen in huis.

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs