Terug naar overzicht

Ontdek alles wat je moet weten over dé trendkleur van 2020: Classic Blue

20 Jan 2020

Het kleurorakel Pantone heeft gesproken: dé trendkleur van 2020 is Classic Blue. Wat moet jij absoluut weten over deze kleur en alle andere 50 shades of blue? Dat ontdek je in deze blog.

 

Ieder jaar in december wacht de hele fashion- en designwereld (en ik) met ingehouden adem op de voorspelling van het befaamde Pantone Color Institute: wat wordt de trendkleur van het nieuwe jaar?

Voor 2020 heeft het alom gerespecteerde ‘kleurorakel’ Classic Blue onthuld als winnaar. Wat ons betreft een waardige opvolger van de trendkleur Living Coral in 2019.

Dit is de kleur blauw die Pantone heeft uitgeroepen tot trendkleur van 2020.

 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat ook wij de klassieke trendkleur van 2020 voor de volle 100% omarmen. En dat betekent dat je nu al flink wat blauwe beauties in onze spiksplinternieuwe Joshi Eyewear Collectie aantreft.

Benieuwd? Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op met een paar mooie plaatjes. En daarna lees je wat jij absoluut moet weten over de vele shades of blue, zodat je jouw klant de perfecte blauwe bril kunt verkopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let’s get in the Classic Blue mood

Voordat ik je zo dadelijk trakteer op een kort, maar belangrijk lesje over de kleur blauw, heb ik twee moodboards met foto’s uit de fashion- en interieurwereld gemaakt om je alvast in de Classic Blue-stemming te brengen. Onderstaande sfeerplaatjes spreken, denk ik, voor zich:


 

 

Een kort maar belangrijk lesje blauw

Blauw is één van de drie primaire kleuren; dat hebben we allemaal op school geleerd. Nu moet je weten dat blauw in de basis een koele kleur is. Het PANTONE 19-4052 Classic Blue is een vrij neutrale kleur qua ondertoon: niet uitgesproken warm, maar ook niet heel koel.

De grote vraag is nu: wie kan deze kleur dragen?

Het antwoord is simpel: Classic Blue is de perfecte tint voor koele zomer- en wintertypes.

De warme kleurtypes (lente en herfst) komen het beste tot hun recht met een warmere kleurnuance in hun gezicht. Gelukkig zijn er genoeg varianten voor hen. Een simpele reminder: de beste blauwtinten voor warme kleurtypes hebben een beetje warmte (in de vorm van geel) in zich. Koele blauwtinten hebben dat niet.

 

Many shades of blue

Conclusie: voor elk kleurtype zijn er bijpassende blauwtinten te vinden. Want de shades variëren van warm, koel en helder tot zacht, licht en diep (donker) blauw.

In het plaatje van Style Consulting hieronder zie je in één blik precies wat ik bedoel. Het helpt je wellicht ook bij het kiezen van een evenwichtig kleurenpalet tijdens je brilleninkoop, zodat je voor alle kleurtypes iets blauws in huis hebt.

 

Leestip

Vind jij het nou net zo leuk als ik om je met deze kleurenmaterie bezig te houden, dan heb ik een tip voor je: lees deze blog van style- en kleurconsulente Margriet Roorda. Zij schrijft hierin een duidelijk verhaal over de verschillende kleuren blauw en welke blauwtint bij welk kleurtype past. Het is echt een aanrader als je jouw klant in de winkel nét dat beetje extra service wilt geven en van een goed (kleur)advies wilt voorzien.

 

Oneindig combineren met Classic Blue

Tot slot: ook al lijkt de Pantone kleur van het jaar in eerste instantie een uitgesproken klassieke keuze, de kleur verrast door zijn elegante eenvoud.

Bovendien is Classic Blue gender- en seizoenloos.

Het is simpelweg een allrounder, waarmee je oneindig veel combinaties kunt maken. En dat zien wij graag, want het betekent dat jouw klant zijn of haar nieuwe blauwe bril ieder seizoen opnieuw kan combineren met talloze outfits. Een uitstekend argument dat jou weer helpt om je klant te overtuigen in de winkel.

 

Ben jij ook helemaal into the blue?

Dan denk je nu vast en zeker: “Ja, inderdaad, ik heb die nieuwe (blauwe) Joshi brillen nodig!” ;-) Bel of mail ons gerust. We plannen dan een bezoek in jouw winkel.

Óf je komt naar de Hall of Frames op 2 en 3 februari a.s. in Nijkerk. Je vindt ons daar op een nieuwe plek, in stand 19, schuin tegenover de bar van De Opticien. Behalve onze prachtige monturen in Classic Blue kun je hier de complete nieuwe Joshi Eyewear Voorjaarscollectie zelf live bewonderen. En daar zit nog heel veel meer moois bij. Dus… zien we je snel?

 

P.S. Volg Joshi Eyewear vooral ook op Facebook en op Instagram. Daar verlekkeren wij je wekelijks met mooie plaatjes en andere brilleninspiratie.

 

 

 

Inspiratiebeeld gevonden via:

styleconsulting.nl   
armani.com
fustany.com   
trnds.co
pinimg.com   
decus.com   
 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs