Joshi Eyewear: exclusief voor de onafhankelijke opticien
Terug naar overzicht

Zes Joshi feel-good nieuwelingen in de spotlight

04 Jul 2020

De Joshi Eyewear Collectie Summer 2020 is clean & comfortabel. Wat we daarmee bedoelen, leggen we je uit in deze zomerblog. We zetten de eerste 6 nieuwelingen voor jou in de spotlight.

 

Onze zesling heeft een front van ultradun HDCA. Wat deze afkorting betekent? Het staat voor High Density Cellulose Acetate.

Waarom we voor dit materiaal hebben gekozen?

De belangrijkste reden is dat er verschillende soorten transparantie mogelijk zijn met dit nieuwe kunststof. We selecteren het acetaat trouwens door de color chips boven een lichtbak te houden, zodat we het effect van het materiaal goed kunnen beoordelen.

Het transparante acetaat straalt een zekere fragielheid uit, maar is sterker dan het acetaat dat normaliter wordt gebruikt in de brillenindustrie. Gewoon acetaat heeft namelijk als nadeel dat het zachter is in het midden van de plaat, waardoor het op die plek minder stevig kan zijn. HDCA daarentegen behoudt haar stevigheid over de gehele plaat.

Het materiaal van de pootjes van de nieuwe serie is van Japans beta-titanium. Dit materiaal bestaat voor 75% uit titanium. Het is, net als titanium, anti-allergisch en corrosiebestendig, maar bezit een hogere flexibiliteit en elasticiteit ten opzichte van 100% titanium. Een fijne eigenschap voor een brilveer.


Fris, clean & comfortabel

Door het combineren van deze twee materialen (HDCA en Japans beta-titanium) ontstaat er een serie brillen met een luchtige en slanke uitstraling. Dat cleane design wordt nog eens versterkt door het weglaten van de neuspads. Less is more.

Genoeg gekletst. Graag stellen we de nieuwelingen aan je voor:

 

1. JOSHI 7956 - #een beetje traditie


 

We starten de feel good collectie (zo noem ik hem, want ik word zelf zó blij van deze nieuwelingen ) met een unisex model.

Hoog aangezette veren, een sleutelgatneus en een mooie diepe schijf. Dat zijn de kenmerken van deze Joshi bril.

Tijdloos zwart en havanna zijn altijd goed. De transparante geelbruine tint vormt samen met de transparante donkergrijze kleur een gedurfder duo.


 

 

2. JOSHI 7957 - #een kleurrijke tussenmaat


 

Deze unisex panto is wat ‘platter’ dan de Joshi 7960 en de neus is wat hoger aangezet.

Een mooie tussenmaat in gevlekt havanna met zacht lila, de tweede kleur heeft een gemêleerd kleurpatroon dat onder andere bestaat uit zachtgeel en paars. De kleuren drie en vier komen in lila en beige. Een kleurrijk viertal! 

3. JOSHI 7958 - #masculien


 

Deze klassieke vorm mocht natuurlijk niet ontbreken. De schijf van dit vierkante mannelijke ontwerp is 54, maar door de slanke veren van titanium is deze bril perfect voor wie op zoek is naar een groter montuur, maar liever niet achter zijn bril wil verdwijnen.

Havanna en grijsblauw voor de ingetogen brildrager. De tinten rood en transparant grijs zijn een tikkeltje brutaler.


 

4. JOSHI 7959 - #kantig


 

Deze bril is met zijn hoekige vorm een echte eyecatcher in de Joshi-collectie. Voeg daar de kantige vorm van het sleutelgatneus aan toe en je hebt een artistieke smaakvolle bril.

De aardse kleuren havanna, grijsblauw en transparant lichtbruin combineren mooi met de glanzende veren die variëren van roségoud, gun en goud.

De vierde kleur werd zwart, omdat er altijd zwartliefhebbers zijn. Deze gitzwarte kleur combineerden we met glanzend zilver. Mannen én vrouwen kunnen de Joshi 7959 dragen.
 

 


5. JOSHI 7960 - #impressionisme à la Monet


 

Een kleine panto-vorm in maat 49. Mooi voor de man en/of vrouw met een kleiner hoofd. Met neusmaat 21 zit deze bril nooit te hoog op de neus.

In transparant lichtbruin, lichtblauw, lichtlila en lichtgrijs. De bruine versie hebben we gecombineerd met roségouden titaniumveren, de andere kleuren kregen een goudkleurige veer.

Wanneer de brillen zo mooi op een rijtje liggen, doen ze jou dan ook denken aan de schilderachtige taferelen van Claude Monet? 

6. JOSHI 7961- #ronduit


 

Een grotere ronde panto-bril. Dat is wat het is.

In snoepjes roze en lichtgeel met veren in roségoud en goud. De andere twee kleuren zijn meer masculien. Petrolblauw met zilver en de vierde kleur in transparant lichtbruin met veren in roségoud. Hoewel die laatste ook prachtig het gezicht van een vrouw zal sieren.


 

 

Bestellen of nieuwsgierig geworden?

Wil jij onze feel good collectie ook in jouw winkel hebben? En liefst snel? Dat is zo geregeld. We hebben vorige maand namelijk onze Joshi-webshop gelanceerd waar je gemakkelijk en veilig online jouw favoriete Joshi-monturen kunt bestellen.

 

Neem snel een kijkje in onze nieuwe webshop >

 

Maar... wij komen ook graag naar jouw winkel, want dat kan natuurlijk altijd. Neem gerust contact met ons op, dan plannen we samen een datum.

Of je kiest ervoor om naar onze showroom te komen in Nederweert. Met een heerlijk stuk Limburgse vlaai bij de koffie presenteren we je in alle rust onze nieuwste collectie.


P.S. Onze passie voor brillen zie je ook terug op Facebook & Instagram. Leuk als je ons hier volgt, want zo blijf je op de hoogte van de laatste trends in brillenland en verlekkeren wij je met mooie plaatjes en pakkende teksten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs