Terug naar overzicht

New arrivals: 5 toppers in de spotlights

13 Dec 2018

De nieuwe Joshi-collectie staat als een huis. In deze blog zetten we de eerste 5 toppers in de spotlights. Gluur je mee?

 

Kun jij je nog herinneren dat we in april van dit jaar naar China zijn geweest? Een week lang verbleven we in één van de snelst groeiende steden van China, Shenzhen. Wow, hoe bijzonder was dat.

We bezochten 5 brillenfabrieken en de meest geavanceerde plating factory uit die regio.

Het was fijn om het contact met onze Joshi-fabrikanten te verstevigen en meer tijd met elkaar door te brengen dan gewoonlijk tijdens de beursbezoeken in Milaan en Parijs.

Maar we gingen er vooral naar toe met een missie: om toffe Joshi brillen te ontwerpen. En met heel veel (nieuwe) materialen en kleurstalen binnen handbereik was dat echt een feest om te doen.

We laten je nu alvast de eerste vijf Joshi-toppers zien, die we toen in Shenzhen hebben gemaakt.

En weet je wat helemaal gaaf is? Bijna al deze monturen liggen nu in ons magazijn in Nederweert. Klaar om jou te verleiden en om een plaatsje te veroveren op jouw bestellijst.

 

Eyecatcher: J7879-2

Wat dacht je om te beginnen van deze eyecatcher, de Joshi 7879?

Een lekker grote klassieke nylor piloot in maat 55. Ondanks zijn aanzienlijke grootte héél erg feminien.
 

J7879-2


De bril heeft flexibele neussteunen en is gemaakt van bèta-titanium. Deze combi zorgt voor een plezierig draagcomfort.

De kleurcombinatie op de foto knalt lekker: glanzend goud met een dieppaarse brug en veren.

Benieuwd naar de andere twee kleuren die we hebben bedacht?
Neem dan maar snel een online kijkje in de collectie >> 

 

Groot, groter, grootst: J7873-2

Er is altijd baas boven baas… Deze Joshi maakten we in maat 59. Ja, echt waar, 59. Ook weer in die coole seventies shape.
 

J7873-2


We hebben de bril volledig omrand en hij kreeg er een extra derde neusbrugje bij. Tja, het getal 3 is niet voor niets mijn lievelingsgetal...

We zochten drie mooie combi-kleuren met matgoud in de hoofdrol.

En om die authentieke sfeer te versterken, kregen de drie brillen verschillende gekleurde dégradé demoglazen.

Kijk eens hoe deze oranjekleurige lensjes subtiel overlopen in hemelsblauw. En dan heb je de andere twee kleuren niet eens gezien. Ik word hier heel happy van!

 

Shine through: J7849-2

Ook al laat het toekomstige brillenstraatbeeld vooral metaal zien, er zullen altijd liefhebbers van kunststof zijn.

We maakten daarom ook een paar panto-vormen in het befaamde Mazzucchelli acetaat. Zoals dit model J7849 met zijn klassieke sleutelgatneus in vier shine through kleuren.
 

J7849-2


Voor de eerste kleur, spiced honeyliet ik mij inspireren door de trendwatchers van een bekend Nederlands verfmerk. Let op mijn woorden: deze kleur wordt het! En niet alleen voor brillen…

De andere kleuren, voorjaarsgroen, koraalrood en aqua-lemon, volgden snel.

Toen de bril bijna af was, vonden we hem wat saai. Samen met de fabrikant zijn we op zoek gegaan naar een aantal matching oortips. En kijk eens wat we vonden? Het lijkt wel of er minuscule bloemetjes zijn verstopt in het transparante acetaat van de oortip.

Ik zou zeggen pick your print

 

Vederlicht: J7847-3

We hadden al flink wat panto’s en piloten op de tekentafel liggen toen ik riep: “En nou wil ik graag een grote ronde metalen bril.” Albert keek me aan met ogen die boekdelen spraken.

Omdat ik de brillenmode op de voet volg, had ik al iets in gedachten en samen met een medewerker van de tekenafdeling kwamen we tot deze prachtbril.


J7847-3


Hij meet maat 53-21. Om ook deze lekker licht op de neus te laten zitten, maakten we de bril van bèta-titanium.

Pas als het design klaar is, buigen we ons over de kleuren. Dit vind ik persoonlijk het leukste onderdeel van de ontwerpfase.

Deze Joshi op de foto werd helemaal in warm goud uitgevoerd. De tweede in roségoud en de laatste twee versies kregen een duo-kleur, waarbij we de contrastkleur heel subtiel alleen op de front rim lieten zetten. Daardoor oogt de bril nóg lichter dan hij al is.

 

Allesbehalve duf: J7848-1

Dat een bril met een eenvoudige vorm beslist niet duf hoeft te zijn, bewijst de Joshi J7848.


J7848-1


We waren op zoek naar een damesbril met een wat kleinere schijfmaat, bedoeld voor vrouwen met een smal hoofd. Zij zijn namelijk vaak veroordeeld tot kinderbrillencollecties, omdat er in deze tussenmaat bijna geen monturen met een volwassen uitstraling te vinden zijn.

De vorm hadden we snel te pakken. Toen sprong dit plaatmateriaal in het oog: een soort semi-transparante ruit die overloopt in een min of meer effen shine through kleur. Samen met de fijn gevormde metalen veren, resulteert dit in een luchtige vrouwelijke powerlook#luckyladies


Zin in meer?

Zo, nu weet je een beetje waar we in China aan hebben gewerkt. En nu snap je misschien ook waarom ik het zo vreselijk leuk vind om onze eigen brillen te maken. Gekscherend noem ik ze zelf weleens mijn DIY-designs.

Natuurlijk hebben we in Shenzhen nog véél meer gecreëerd, maar dat mag je binnenkort zelf gaan zien.

Of ben je nu al zó nieuwsgierig en kun je niet wachten tot de Hall of Frames op 3 en 4 februari 2019? Geen zorgen. Bel (0495 55 00 18) of mail ons gerust, dan plannen we gezellig een date.

Cheers & tot snel!


P.S. Volg jij ons al op Facebook & Instagram? Daar worden wij blij van. En je weet het: sharing is caring. ;-)

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs