Terug naar overzicht

Nice to meet you!

04 May 2022

Een behoorlijk aantal mensen volgt onze social media-accounts omdat ze mij persoonlijk kennen. Maar een groot deel kent mij niet of in ieder geval niet goed. Wellicht hoor jij daar ook bij... Dat gaat nu veranderen.

Zelf ben ik altijd nieuwsgierig wie er nou achter een bepaald account zit dat ik zelf volg, privé of zakelijk. Dus dacht ik: "Laat ik eens wat over mezelf en ons mooie merk schrijven." Dus... bij deze.

 

Joshi Eyewear is een Nederlands brillenlabel dat binnenkort 25 jaar bestaat. Onze brillengroothandel telt twee gezichten.

Vandaag maak je kennis met mij: Ilse.

56, it’s just a number, maar ook mijn leeftijd. Woon met manlief en twee zonen onder één dak en regelmatig voegen zich daar twee mooie schoondochters bij. Onder datzelfde dak is ook onze brillengroothandel gevestigd.

 

Eigenlijk ben ik altijd wel vrolijk, over het algemeen positief en ik verveel me nooit.

Mijn hoofd staat altijd aan. Ik houd van beeld en van taal. Heb geen gevoel voor cijfers. ☺

Ondernemend en creatief zijn woorden die bij me passen. En bij dat laatste moet je niet denken aan portretschilderen of pottenbakken. Meer aan: hoe maak ik mijn werk- en woonomgeving prettig om in te leven. Ben altijd aan het schuiven met meubels. En even een muurtje een andere kleur geven, daar draai ik mijn hand niet voor om. 

 

Ben geen wereldkok maar kan wel met een paar ingrediënten uit de koelkast in no time iets lekkers op tafel toveren. Wanneer je me dan vraagt hoe ik dat heb gedaan, dan moet ik je het antwoord schuldig blijven. Ik doe blijkbaar maar wat en weet dikwijls intuïtief de juiste smaakcombinaties te creëren.

 

Ben gevoelig voor sfeer. Kom ik ergens binnen en voelt het niet goed of klopt het niet, dan heeft dat invloed op mijn stemming. Meubels staan dan niet op de juiste plek, althans in mijn beleving. En prompt beginnen mijn handen te jeuken om een andere draai aan die plek te geven.

 

Ik raak geïnspireerd door gepassioneerde mensen die op mijn pad komen. Hun gedrevenheid is aanstekelijk en geeft me energie. Mijn allereerste blog van een paar jaar geleden had als titel Do it with passion or not at all. Ik zeg niet dat dit mijn enige levensmotto is maar hij staat zeker in mijn top 3! Ook mijn jongens horen deze uitspraak regelmatig uit mijn mond. ;-)

Ook word ik positief geprikkeld door erop uit te trekken. De natuur, een stad. Ik zie dan vaak details die anderen net niet zien. Onverwachte ontmoetingen, korte gesprekjes onderweg maken me blij. Heerlijk om al die indrukken mee naar huis te nemen.

 

Ik wilde altijd al iets met communicatie doen. Dus de blogs die je hier op de website leest, zijn van mijn hand. Een opleiding hiervoor heb ik nooit gevolgd, maar ik verslind wel alles wat met communicatie te maken heeft. Platforms als Instagram, Facebook en Pinterest zijn de hemel voor een communicatie-dier als ik. Heb recent de social audio app Clubhouse ontdekt. In real-time luisteren, praten én leren over een bepaald onderwerp... Begin er niet aan. Het is verslavend.

Ik vind het heerlijk om met vormen en kleuren bezig te zijn én om te bedenken hoe wij gevonden kunnen worden en eruit kunnen springen in het grote brillenaanbod in Nederland en België.

 

De liefde heeft ervoor gezorgd dat ik in het brillenvak terecht ben gekomen. En als mede-eigenaar van een brillengroothandel snap je vast dat het mij enorm veel voldoening geeft om veel van de bovengenoemde eigenschappen ieder dag te mogen inzetten.
Dat ik dit mag doen in alle vrijheid is bijzonder. Niemand die mij zegt dat iets niet mag of kan. 

Nou niemand?  Dat klopt niet helemaal. Gelukkig mag ik dit alles samen doen met Albert, mijn partner in crime en mede-eigenaar van Joshi Eyewear. Hij is onder andere het technische brein achter onze Joshi-brillen én de man van de cijfers. Over hem later ooit misschien meer, maar hij staat niet graag in de spotlight.

Samen staan we sterk, zijn we complementair. Een team. En proberen we ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland en België een betaalbare, hippe en kwalitatief goede bril kan dragen. #BlitseBetaalbareBrillen dus! 

 

Dit was in een notedop iets over mijzelf. Heb je na het lezen hiervan nog een prangende vraag of wil je misschien meer weten over mij? Get in touch! En mocht je na dit vertelsel denken: "Ik blijf je volgen", dan vind ik dat echt heel tof. Je krijgt dan niet alleen wekelijkse updates over brillentrends en behind the scenes kiekjes of filmpjes, ik geef je zo nu en dan ook een inkijkje in mijn privéleven.

See you, hear you!
X Ilse

 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs