Terug naar overzicht

Nieuwe collectie FW17|18: dit zijn onze troetelkindjes

07 Sep 2017

Met maar liefst 26 nieuwe modellen staat de Joshi Eyewear-collectie stevig op haar benen. Hoewel ik al mijn lievelingetjes aanbid, springen er altijd een paar troetelkindjes uit. Ik verklap je welke dat zijn...

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, stonden de laatste twee weken van augustus in huize Kruytzer in het teken van eyewear everywhere. ☺

Ondertussen hebben de nieuwe Joshi-brillen hun plek gevonden in het magazijn. Ook het brillenkoffer van Albert ziet er gelikt uit en heeft inmiddels al allerhande reisjes door het land gemaakt.

Met maar liefst 26 nieuwe modellen staat de Joshi-collectie dan ook stevig op haar benen. En zoals gezegd, ook al aanbidden we al onze baby’s, er zijn er altijd wel een paar die er met kop en schouders bovenuit steken. Ik verklap je vandaag onze top 3.

 


 
De Joshi 7751 staat met stip op 1 De Joshi 7756

 

Op nummer 1 staat de Joshi 7751, hoewel ik kort twijfelde of de Joshi 7756 deze plek niet moest innemen... Ik zei het al, ik adoreer al mijn kindjes en kiezen is moeilijk.

Vanzelfsprekend heeft de Aviator in onze FW17|18 collectie opnieuw een plek veroverd. Immers, hij is timeless, but so cool! Eind jaren dertig speciaal ontworpen voor Amerikaanse militaire piloten en later omarmd door talloze Hollywood acteurs; wie kent niet Tom Cruise in zijn weergaloze rol als de roekeloze, maar oh zo charmante Maverick in de film Top Gun met deze stoere pilotenbril op z’n neus.

Je zou dit op het eerste oog misschien een one for the boys-montuur noemen, maar ik vind dat ik deze bril ook als boyfriend style kan dragen (en met mij talloze andere dames). Hij is gemaakt van titanium, dus heerlijk licht.

Nu moet ik alleen nog kiezen uit drie kleuren. Wordt het sportief en klassiek blauw, diepbruin of de kleur die het midden houdt tussen matgoud en zachtgroen. Daar denk ik nog even over na, maar… ik ben fan!

 

De Joshi 7781

 

Ook de Joshi 7781 heeft mijn hart gestolen en verdient een plekje in onze top 3. De combinatie tussen het inox steel en het front van TR90 is een ware trend in brillenland. Het samenspel van deze twee materialen zorgt voor een vederlicht montuur.

Hoewel dit montuur in vier prachtige kleuren is uitgevoerd, val ik als een blok voor het winters ogende sharkskin; een makkelijk combineerbaar en neutraal grijs. Tijdens het zogenaamde ‘kleurbepalen’ op de Mido in Milaan was ik al overduidelijk dol op deze tint. De modellen 7778, 7779 en 7780 zijn eveneens in deze prachtige grijstoon uitgevoerd. 

 

De Joshi 7703

 

Een kindje dat ruim tien jaar geleden werd geboren, blijft één van mijn all-time favourites: de Joshi 7703. Toen hij voor het eerst het levenslicht zag, gaf ik hem een kleinere maat. Nu is hij verder ontwikkeld en geproduceerd in maat 42-20. Hij is nog steeds lekker eigenwijs, maar heeft zijn tijdloze uitstraling behouden.

Wie het moeilijk vindt om de juiste kleur te kiezen, hij is er in acht pakkende tinten. Ik kies voor de combi aqua-blauw (eigenwijs) met havanna bruin (klassiek). A perfect match!

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs