Terug naar overzicht

United colours of 2021: ontdek de nieuwste kleurtrends

01 Mar 2021

Yes, het nieuwe inkoopseizoen is gestart! Als inkoper wil je natúúrlijk weten wat de kleurtrends in 2021 zijn. Je ontdekt er alles over in deze nieuwe inspiratieblog. Get inspired!


Voor mij als brildesigner is het logisch om de kleurtrends op de voet te volgen.

Hoe ik dit doe? Ik verslind alle informatie over de kleurpaletten uit de interieur- en modebranche. Struin het internet af en verlies mezelf daardoor vaak in de tijd. But… who cares?! Zeker in Coronatijd, als je ’s avonds toch niet meer de deur uit mag, is dit een dankbare afleiding.

Verder laat ik me up-to-date houden door het Pantone Color Institute. Dit team van internationale designers bespreekt de nieuwste wereldwijde trends. En dan bedoel ik trends die het dagelijks leven beïnvloeden. Zij vertalen hun inzichten in één toonaangevende kleur, die de sfeer van het moment waarin we leven weerspiegelt. Vorig jaar koos dit fameuze instituut voor het veilige, maar oh zo prachtige Classic Blue. En in 2019 lieten we ons prikkelen door het warme Living Coral. Waar mogen we ons dit jaar op verheugen?

 

Illuminating Yellow

Voor het jaar 2021 onthult Pantone niet één maar twee trendkleuren. De eerste springt eruit: het is een knalgele kleur die optimisme uitstraalt, genaamd Illuminating Yellow.

Maar… verwacht nu echt geen opmars aan gele brillen in de Joshi Collectie. ;-) Zelf denk ik namelijk dat de consument Illuminating Yellow vooral omarmt als mode-accentkleur, bijvoorbeeld voor een tas, schoenen, sjaal of een topje.


Ultimate Grey

De tweede kleur is een wat sobere, maar krachtige grijstint, genaamd Ultimate Grey. Een uitstekende neutrale nuance, die je met veel andere - zowel koele alsook warme - kleuren kunt combineren.

In de brillenmode van 2021 zie je dit Ultimate Grey al regelmatig voorbij komen. Zoals in diverse stainless steel en titanium modellen in de actuele Joshi Eyewear Collectie. Maar ook in een aantal acetaatontwerpen. We zijn immers allemaal dol op kleuren die je makkelijk kunt combineren. Want dat betekent eindeloos variëren, ook voor jouw klant. Een overtuigend argument bovendien, dat prima van pas komt tijdens het verkoopgesprek in je winkel.

 

Core classics

Naast dé trendkleur van het jaar presenteert het Pantone Color Institute ieder seizoen een kleuren-shortlist voor de New York en London Fashion Week: de zogenaamde 'core classics'. Basiskleuren die de veelzijdigheid van de seizoenen overstijgen.

Je begrijpt dat deze lijst met name interessant is voor brilontwikkelaars zoals ik. Een montuur moet nou eenmaal langer meegaan dan één seizoen.

Dit zijn de Pantone-kernklassiekers voor de lente/zomer 2021:

  1. Blauwig zwart
  2. Middengrijs
  3. Crème
  4. Warm camel
  5. Warm kaki

Zo zien deze core classics eruit:

 

Onze vertaling

Benieuwd hoe wij deze core classics hebben vertaald in de nieuwe Joshi Eyewear collectie? Kijk en lees verder en laat je verleiden door onze nieuwste footage.

 

Neutrale kleuren

Een absolute must voor jouw brillencollectie: neutrale kleuren zoals Desert Mist en Willow van Pantone. Ook populair zijn natuurlijke bruintinten en de roodbruine Pantone-kleur Fired Brick.

J7985-4 

 

J7958-6 

 

J7994

 

J7966-3 

 

Tot de naturals reken ik ook de vele roséschakeringen. Echt niet meer weg te denken, dus inkopen deze kleur. Ook voor mannen!

J7983-2 

 

J7981-1 

 

J7999-1

 

J8000-1

 

J7988-4 

 

Grijs

Ultimate Gray is ook opgenomen als één van de vijf kernklassiekers. En dat is niet voor niets. Het staat voor ‘terug naar normaal’ en is een prachtige basiskleur.


J7958-3

 

J7960

 

J7985-3 

 

J7988-2  

J7990-8 

 

Funky modekleuren

De mode- en interieurbranche laat zich op kleurgebied nog steeds inspireren door de jaren ’70. De oranje tonen van dit tijdperk blijven populair. Toch is het niet evident om voor een sinaasappelkleurige bril te gaan. Maar een afgezwakte vorm, zoals Desert Mist, is gegarandeerd een match.

 

J7989-2 
 

Ook paars was in de seventies geliefd en gevierd. Logisch dat we deze kleur in het huidige modebeeld terug zien. De kleur is opvallend, maar combineert makkelijk met blauw en bruin. Wat vind je van deze zachte variant?

 

J7960-3 

 

Groen

Goed nieuws voor groenliefhebbers. Ook deze tint behoort tot de kleurtrends in 2021. En dan heb ik het vooral over de natuurlijke groennuances. Denk aan mosgroen en olijfgroen.

Wij hebben de mooiste groene Joshi brillen gefotografeerd en voor je op een rijtje gezet.

 

J7948-3 

J7957-5

 

J7962-4 

 

J7960-1

 

 

Persoonlijk styling- en briladvies in jouw winkel

Vind je dit allemaal reuze interessant en wil je meer weten over alles wat met styling- en briladvies te maken heeft?

Neem dan eens contact op met Marije Gerdes. Als opticien en imagostylist startte zij in 2005 met Dap-Styling vanuit haar passie voor kleding, brillen en styling. Dankzij jarenlange ervaring in de optiekbranche zijn brillen haar specialiteit.

Vanuit Dap-Styling lanceerde zij een nieuw fenomeen: de Brillenstylist. Als Brillenstylist geeft Marije stijl- en verkooptrainingen aan zelfstandige opticiens in Nederland en België. Tijdens speciale Stylingdagen is ze een dag of een weekend lang een extra collega in jouw optiekzaak en adviseert ze je klanten over de juiste bril en geeft ze stylingtips.

Zo'n Stylingdag is niet alleen van toegevoegde waarde voor jouw klanten, maar is ook leerzaam en inspirerend voor je team. Een echte aanrader!

 

Zin in meer?

We hopen dat onze tips je op weg helpen en dat je nu nóg meer plezier beleeft aan het inkopen van je nieuwe brillencollectie. Hebben we je vooral nieuwsgierig gemaakt? Neem dan nu meteen een kijkje in onze actuele collectie >>. 

Wil je jouw brillencollectie vandaag al aanvullen, dan is dat ook zo geregeld via onze Joshi-webshop. Goed om te weten: alle modellen in de webshop zijn uit voorraad leverbaar. En onze brillen hebben een aantrekkelijke adviesverkoopprijs, variërend van 129 tot199 euro.

Wil je met eigen ogen onze Joshi brillen bekijken? Dat kan natuurlijk ook. Bel of mail ons gerust, dan plannen we een afspraak in jouw winkel. Jij zorgt voor een lekker kopje koffie en wij voor de Limburgse vlaai!

 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs